SCAMPI-CROISSANTJES
3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
6 sprietjes bieslook
2 takjes peterselie
zout
peper
1 blikje party croissants (Danerolles)
24 middelgrote scampi of kreeftgarnalen, gepeld
1 eidooier, losgeklopt
peterselie
Oven voorverwarmen op 200°C. Crème fraîche en mayonaise mengen. Bieslook en peterselie (paar toefjes achterhouden) erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg in driehoekjes verdelen. Scampi bestrijken met mayonaisemengsel. In ieder lapje deeg scampi rollen. Rolletjes met naad naar onder op bakplaat leggen, bestrijken met eidooier. In midden van oven 15 minuten bakken. Laten afkoelen. Garneren met peterselie.
8 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair juli 1993
woensdag 11 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten