zaterdag 28 augustus 2010

Okroe bravoe (Suriname)

OKROE BRAVOE

Okroe bravoe is zeg maar de Surinaamse variant van groentesoep.

2 bouillonblokjes
1,5 liter water
1 ui
10 okra's
2 antroewa's
250 gram tajerblad
1 groene peper
1 bosje peterselie

Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter kokend water. Snij de ui in stukjes. Snij kop en staart van de okra's en snij ze daarna in ringen. Haal de kroon uit de antroewa's en snij ze in vieren. Haal de steel en de dikke nerf uit het tajerblad en snij fijn. Doe deze groenten bij de bouillon en laat ze 15 minuten meetrekken. Voeg de peper in z'n geheel toe en let erop dat hij niet stuk kookt. Laat nog vijf minuten doorkoken. Verwijder de peper voor het serveren. Strooi fijngehakte peterselie over de soep.

4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : soep

bron : Leo Roelofs [Receptenlijst]

Geen opmerkingen: