zaterdag 28 augustus 2010

Gebakken Surinaams gekruide makreel (Suriname)

GEBAKKEN SURINAAMS GEKRUIDE MAKREEL

1 makreel
½ citroen
2 eetlepel bloem
1 eetlepel kruiden naar smaak (kerrie massala b.v.)
1 ui
4 teentjes knoflook
½ verse peper madam Janet
bosje selderie
zonnebloemolie

Maak de makreel schoon, kop en staart eraf, ingewanden er uit. Verwijder schubben en maak huid schoon door met een mes van de staart richting kop te schrapen. Snij de vis in moten van 4 centimeter breed, spoel de moten met vers water en laat uilekken. Knijp de citroen uit over de vis moten en laat de citroen 10 minuten intrekken, laat de moten makreel vervolgens uitlekken. Meng de bloem en kruiden in een schaaltje en wentel de moten makreel door dit mengsel. Bak de makreel vervolgens in 2 centimeter zonnebloemolie tot ze een knapperig bruin laagje heeft, de makreel pas omdraaien als hij vanzelf los komt van de pan (na 3 minuten). Schep de bruin gebakken makreel uit de pan. Gaar de makreel in een sausje van gefruite fijn gesneden ui, knoflook, verse peper en selderie in 10 minuten.

2 personen

land : Suriname
gerechtsoort : visgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: