zaterdag 28 augustus 2010

Sahina (Suriname)

SAHINA (TAJERROLLETJES MET GROENE BOONTJESVULLING)

Deze gestoomde en vervolgens knapperig gebakken rolletjes zijn van oorsprong Hindoestaans.

125 g gedroogde urdi-boontjes
125 g tarwebloem
½ theelepel bakpoeder (zakje)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel masala
zout
1 ui
2 tenen knoflook
1 Madam Janetpeper
1 bos tajerbladeren
2 dl olie

Laat de urdi-boontjes ca. 8 uur weken in ruim koud water. Was de boontjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de geweekte urdi in de blender van de keukenmachine. Meng de bloem, de bakpoeder, komijn, masala en ½ theelepel zout erdoor en kneed het tot een stevige puree.
Pel en snipper de ui. Pers de knoflooktenen uit. Hak de peper fijn. Meng de urdi-puree met de ui, de knoflook en de peper. Was de tajerbladeren en snijd de hoofdnerf iets plat af. Leg een blad met de buitenkant naar boven plat neer. Bestrijk het blad geheel met ¼ deel van de puree. Leg een blad erop en bestrijk dit ook met ¼ deel van de puree. Herhaal met nog 2 lagen tajerblad en puree. Rol de bladeren vanaf de punten op en steek het uiteinde vast met een cocktailprikkertje. Laat de rol in een stoommandje (of metalen vergiet) boven een pan met kokend water ca. 10 minuten stomen. Snijd de rol in plakjes van 3 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes in de hete olie in ca. 2 minuten knapperig. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
wacht- / bereidings- / afwerkingstijd : 8 uur / 35 / 5 minuten

land : Suriname
gerechtsoort : Voorgerecht

bron : Multi-culti koken : 80 gerechten uit de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse keuken / Jeanine Schreuders, Marijke Sterk

Geen opmerkingen: