zaterdag 28 augustus 2010

Duiveltjesvlees met Surinaamse rijst en hete snijbonen (Suriname)

DUIVELTJESVLEES MET SURINAAMSE RIJST EN HETE SNIJBONEN

500 gram kipfilet
250 gram champignons
2 uien
8 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels azijn
1 theelepel sambal manis
1 theelepel sambal brandal
2 eetlepels olie
zakje nasimix
scheutje room
2 eetlepels pindakaas
8 eetlepels tomatenketchup
gemalen kokos
500 gram snijbonen

Snij het vlees klein en maak een marinade van de tomatenketchup, ketjap, azijn en sambal. Wel de nasimix en voeg dit samen met het vlees bij de marinade en laat dit 6 uur marineren.
Fruit de ui in de olie en voeg het vleesmengsel toe. Bak dit al omscheppend bruin en laat het geheel 30 min sudderen. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat het nogmaals 15 min sudderen. Roer voor het opdienen de pindakaas en de room erdoor. Bak de gekookte boontjes op met sambal en gemalen kokos.
Serveer het duiveltjesvlees met de hete snijbonen en Surinaamse rijst.

4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Sandra [Smulpaap]

Geen opmerkingen: