zaterdag 28 augustus 2010

Tivallballetjes met bruine bonen (Suriname)

TIVALLBALLETJES MET BRUINE BONEN

3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
3 theelepels Exotimex Knoflook
1 Madam Jeanette peper
360 gram bruine bonen (uit pot)
2 theelepels tomatenpuree
2 kopjes water
2 takken selderij
½ rode paprika
½ ui
½ tomaat
10 eetlepels olie
zout
200 gram tivallballetjes

Olie verhitten, ui, peper en knoflook hierin fruiten; Tivallballetjes (eventueel door het midden snijden) enkele minuten meebakken. Bruine bonen, Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en omscheppen, vervolgens selderij, paprika en tomaat erbij doen en enkele minuten bakken; tenslotte het water toevoegen en omscheppen. Het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen; zout naar smaak toevoegen.
Serveren met Kotomisi Rijst , Kouseband , Zuurgoed , Gebakken Banaan .
Variatie: Gebruik Quorn, tahoe of sojabrokjes als variatie op de tivallballetjes.

4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : M. Welman [Smulpaap]

Geen opmerkingen: