HELDERE SPINAZIESOEP MET AARDAPPEL EN GEHAKT
Wat is er Hollandser dan aardappels met spinazie en een balletje gehakt? Inderdaad, heel weinig. Maar wat is er saaier dan aardappels met spinazie en een balletje gehakt? Inderdaad, nog veel minder! Saai eten, daar houden we niet van. Hoogste tijd dus om er weer eens een exotische draai aan te geven. Vandaag kijken we daarom naar Suriname. Daar hebben ze geen spinazie, maar wel tajer. Tajer zijn bladeren van de cassaveplant. Ze hebben een iets pittigere smaak dan spinazie en doen het samen met gehakt prima in de soep. Vandaag nemen we aardappels in plaats van oker en vervangen in het recept de Madame Jeanette-pepers voor een wat minder heet Spaans pepertje. Die Spaanse jongens halen het wat smaak betreft echt niet bij Madame Jeanettes. Dus als je van lekker pittig houdt, kun je een keer een echt Surinaams pepertje proberen. Maar pas er mee op! Die dingen zijn zo heet dat je er blaren van op je tong kunt krijgen. Meekoken in de soep is genoeg, je hoeft ze niet eens te snijden. Eten we vanavond dus toch nog Hollandse pot. Maar dan wel met een lekker stukje Suriname erbij!
300 gram rundergehakt
3 middelgrote aardappelen
1 stengel citroengras
1 ui
1,2 liter runderbouillon
1 hele rode peper
300 gram verse spinazie
4 eetlepels olie
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin het gehakt al roerend rul en bruin. Voeg de aardappelen toe en bak deze op hoog vuur 2 minuten mee. Voeg de fijngehakte citroengras en ui toe, bak 1 minuut mee en blus af met de bouillon. Voeg de hele rode peper toe (zonder te snijden) en laat het geheel 30 minuten op laag vuur stoven. Draai het vuur hoog, verwijder de rode peper, voeg de spinazie toe tot deze geheel geslonken is en dien de soep direct op. Serveer er een kom rijst bij.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
land : Suriname
gerechtsoort : soep
bron : Manda [Receptenlijst]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten