zaterdag 28 augustus 2010

Ingries boroe (Suriname)

INGRIES BOROE (SURINAAMSE TAART)

6 eieren
6 eetlepels basterdsuiker
een paar druppels amandelgeest
6 eetlepels gezeefde bloem
6 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter
boter
1 eetlepel suikermuisjes
1 scheut lauwe melk

Verwarm de oven 10 min voor op stand 3 (180 ºC). Roer de eieren met de suiker en de amandelgeest of vanille dik en romig. Voeg de bloem deel voor deel toe aan het beslag en schep deze er door. Doe dit zelfde met de boter en de melk. Breng het beslag over in een beboterd bakblik Ø 22 cm en plaats deze in het midden van de oven op het rooster.
Draai het vuur op een midden-stand en wel op stand 2 van de oven, ongeveer 160 ºC. Bereken voor de baktijd ongeveer een uur. De taart is gaar wanneer deze van de vorm los laat. Als u er met een prikker in steekt moet deze er droog uit komen. Laat de taart nu een paar min. bekoelen. Keer de taart nu op een bord of taart rooster. Bestrooi de taart nu met de muisjes en dek deze goed af. De taart smaakt lekkerder een dag er na.

4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : gebak

bron : M. Welman [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: