PAASRIJST (RIJST MET POMPOEN, KOUSENBAND EN GROENE BANAAN)
Dit gerecht wordt met Pasen gegeten. Er worden dan gegrilde hamburgersteaks bij geserveerd.
200 gram pompoen
100 gram kousenband of dunne sperziebonen
1 ui
2 tomaten
1 groene bakbanaan
300 gram snelkookrijst
zout
2 eieren
25 gram boter
gemalen nootmuskaat
(versgemalen) zwarte peper
1 theelepel olie
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter. Snijd de kousenband in stukjes van 2 centimeter. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak van de groene banaan chips. Kook de rijst in ruim kokend water met zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren hard, pel ze, snijd er 4 plakjes vanaf en hak de rest van het ei grof. Kook de pompoen, kousenband en de ui 2 minuten in ruim kokend water met zout. Roer de pompoen, kousenband, ui, tomaat, boter en het gehakte ei door de rijst. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Vet een schaaltje (inhoud 2½ deciliter) in met olie en leg een plakje ei op de bodem. Schep ¼ deel van het rijstmengsel erin en druk goed aan. Keer het kommetje op een bord. Maak op dezelfde wijze nog 3 rijstvormpjes. Bestrooi met de bananenchips.
4 personen
voedingswaarde : 482 kcal. p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 25 / 5 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Multi culti koken / Jeanine Schreuders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten