SURINAAMS VEGETARISCH GERECHT
300 gram kousenband
2 handenvol spinazie
¼ groene kool
200 gram Taugé
¾ deciliter groentebouillon
200 gram pindakaas
1 theelepel tamarindepasta
2 knoflooktenen
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel azijn
1 centimeter geschilde gember
1 theelepel sambal
olie
Stoom of kook alle groenten apart gaar en hak ze grof. Verhit de bouillon en roer de pindakaas erdoor. Pureer tamarindepasta, knoflook, suiker, gember, azijn en sambal tot pasta in de keukenmachine. Fruit deze "pasta" wat aan in de olie en voeg de pindasaus toe. Schik de groente op schaal, begiet met de helft van de saus, geef de rest er apart bij
Serveer met pandanrijst
4 personen
land : Suriname
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Jeanny Selvi [Receptenlijst]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten