zaterdag 28 augustus 2010

Vegetarisch gerecht (Suriname)

SURINAAMS VEGETARISCH GERECHT

300 gram kousenband
2 handenvol spinazie
¼ groene kool
200 gram Taugé
¾ deciliter groentebouillon
200 gram pindakaas
1 theelepel tamarindepasta
2 knoflooktenen
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel azijn
1 centimeter geschilde gember
1 theelepel sambal
olie

Stoom of kook alle groenten apart gaar en hak ze grof. Verhit de bouillon en roer de pindakaas erdoor. Pureer tamarindepasta, knoflook, suiker, gember, azijn en sambal tot pasta in de keukenmachine. Fruit deze "pasta" wat aan in de olie en voeg de pindasaus toe. Schik de groente op schaal, begiet met de helft van de saus, geef de rest er apart bij
Serveer met pandanrijst

4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Jeanny Selvi [Receptenlijst]

Geen opmerkingen: