zaterdag 28 augustus 2010

Stofoe boulanger (Suriname)

STOFOE BOULANGER (SURINAAMS-CREOOLSE GESTOOFDE AUBERGINE)

150 gram gedroogde garnalen
5 aubergines
1 ui
1 teentje knoflook
2½ lepel boter
1 tomaat
zwarte peper
ve-tsin
1 bouillonblokje
¾ deciliter melk

Week de garnalen 20 minuten in lauw water. Snij de aubergine in de lengte in vieren en daarna in plakjes. Snipper de ui en knoflook en fruit in de boter. Als de randjes bruin worden, snij dan ook de tomaat erbij. Laat de garnalen uitlekken en doe erbij. Laat ze meebakken en doe dan de rest van de ingrediënten erbij. Haal de pan van het vuur zodra de aubergines zacht worden.

4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Surinaams koken / Ilse Marie Dorff, via Leny Frings [Smulpaap]

Geen opmerkingen: