zaterdag 28 augustus 2010

Andijvie smoor (Suriname)

ANDIJVIE SMOOR

500 gram andijvie
1 ui
knoflook
5 maggiblokjes (het gaat hier om de kleine maggiblokjes)
water
bakboter

Snijd een halve ui in kleine stukjes. Snijd ook 2 teentjes knoflook in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook in een diepe pan in bakboter. Doe de andijvie erbij en schep het geheel om, zodat alles met elkaar gemengd wordt. Voeg een half kopje water toe.
Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat het geheel 5 minuten staan. Niet laten koken! Voeg eventueel nog wat water toe om het vochtiger te maken. Doe er daarna naar eigen smaak (het lekkerste is rond de 5) kleine maggiblokjes toe. Schep het geheel om en laat het nog even staan met de deksel op de pan, zodat de andijvie kan smoren

2 - 4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Jessica van Veen [kookgek]

Geen opmerkingen: