zaterdag 28 augustus 2010

Pindaboullon met taugé (Suriname)

PINDABOUILLON MET TAUGEH UIT SURINAME

250 gram kipfilet
1 ui
1 kipbouillonblokje
100 gram pindakaas met stukjes noot
6 takjes koriander
1 theelepel sambal badjak
½ lepel bruine basterdsuiker
1 tomaat
4 lepels verse taugé

Snij de kip in blokjes van 1 centimeter. Snipper het ui, breng vlees met ui en 1 liter water aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erover en laat op laag vuur een uurtje trekken. Roer de pindakaas met 1 deciliter bouillon los. Voeg het mengsel toe in de pan bouillon. Knip de koriander erboven fijn en roer met de sambal en suiker door de bouillon. Laat met het deksel schuin op laag vuur 15 minuten trekken.
Snij de tomaat kruiselings in en doe enkele seconden in kokend water ontvel de tomaat, haal de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel de bouillon over 4 borden, garneer met tomaat en taugé en serveren met kroepoek.

4 personen

land : Suriname
gerechtsoort : soep

bron : Allerhande, via Marijke Haverkamp [wat-eten-we-vandaag]

Geen opmerkingen: