STOFOE KOUSENBAND (GESTOOFDE KOUSENBAND MET ZOUTVLEES)
250 gram zoutvlees
600 gram kousenband
1 ui
2 teentjes knoflook
15 gram boter
½ theelepel geraspte nootmuskaat
½ theelepel paprikapoeder
1 tomaat
peper
zout
Week het zoutvlees 4 uur in ruim water of kook het in ruim water 10 minuten. Snijd het vlees in reepjes. Haal de kousenband af en snijd deze in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook. Doe het vlees en de kousenband erbij en bak alles 5 minuten. Roer de nootmuskaat, paprikapoeder en 1 deciliter water erdoor. Laat alles 10 minuten zacht koken. Was de tomaat en snijd de tomaat in stukjes. Schep de tomaat door het gerecht en verwarm alles nog even. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
4 personen
gebied : Suriname
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten