ORGEADE (AMANDELLIMONADE)
In Suriname wordt veel limonadesiroop gemaakt. Het wordt over geschaafd ijs geschonken en zo gedronken. De basis is water en suiker met daaraan toegevoegd een essence of vers sap.
250 gram zoete amandelen
150 gram bittere amandelen
500 gram suiker
Week de amandelen 1 uur in ruim water. Pel ze en maal ze in een keukenmachine fijn. Schenk 1 liter water op de gemalen amandelen. Kneed het mengsel enkele minuten goed door en zeef het door een doek. Breng het vocht met de suiker aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. Laat het afkoelen en bewaar de Orgeade in schone flessen.
Los de Orgeade op in een beetje water. Schenk het over geschaafd ijs.
Voor 1 liter.
gebied : Suriname
gerechtsoort : drank
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten