zondag 29 augustus 2010

Djiendja bierie (Suriname)

DJIENDJA BIERIE

Dit is gemberbier, een feestelijk, verkoelend drankje zonder alcohol, dat ook bij de maaltijd gedronken kan worden. De diverse essences en het citroenzuur zijn verkrijgbaar bij de Surinaamse winkel.

100 gram gemberwortel
2 liter water
2 theelepels citroenzuur
4 kruidnagels (of meer)
150 gram suiker (of meer naar smaak)
1 eetlepel amandelessence
1 eetlepel cola-essence

Schil de gemberwortel dun en rasp hem, of maak hem fijn in de keukenmachine. Kook het water in een grote pan en neem van het vuur. Voeg citroenzuur, en kruidnagels aan het water toe en laat de vloeistof twee dagen in een gesloten glazen pot staan. Zeef het gemberbier en voeg suiker en amandel- en cola-essence naar smaak toe. Serveer het bier koel.

4 - 6 personen

bereidings- / wachttijd : 15 minuten / 2 dagen

gebied : Suriname
gerechtsoort : drank

bron : Eten bij de buren : 14 Buitenlandse keukens in Nederland / Dido Michielsen

Geen opmerkingen: