zondag 29 augustus 2010

Djiendjastroop (Suriname)

DJIENDJASTROOP (GEMBERLIMONADE)

Van gemberwortel worden pittige limonades gemaakt. De kruidnagels en piment maken het drankje nog kruidiger. Citroenzuur en amandelessence zijn in de toko te koop.

200 gram verse gemberwortel
1 kilogram suiker
1 eetlepel citroenzuur
4 kruidnagels
2 pimentbolletjes
1 eetlepel amandelessence

Schil de gemberwortel en rasp de wortel zo fijn mogelijk. Breng de suiker met 3 deciliter water aan de kook. Laat het koken totdat alle suiker is opgelost. Roer de siroop door de geraspte gember. Voeg het citroenzuur, de kruidnagels en de amandelessence toe. Laat de limonade minstens een dag staan. Zeef het mengsel en schenk het in een goed schoongemaakte fles.
Schenk de gemberlimonade over schaafijs of leng de limonade aan met water.

Voor 1 liter.

gebied : Suriname
gerechtsoort : drank

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: