vrijdag 29 januari 2010

Turkse linzensoep met dille en koriander (Turkije)

TURKSE LINZENSOEP MET DILLE EN KORIANDER

Een echt winters soepje met verse kruiden.

100 g rode linzen
1 kruidenbouillontablet
1 eetlepel paprikapuree (pot, Tez)
½ theelepel djinten
1 ui
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 theelepel korianderpoeder
1 eetlepel fijngeknipte dille

Breng de linzen aan de kook met een ½ l water, de bouillontablet, de paprikapuree en de djinten. Kook de linzen in ca. 25 minuten gaar. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui ca. 3 minuten. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de koriander toe en fruit het geheel nog ca. 1 minuut. Pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in 2 soepkommen en strooi het uimengsel en de dille erin. Lekker met geroosterde pitabroodjes.

2 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 min.

land : Turkije
gerechtsoort : soep

bron : Menu 3 januari 1996

Geen opmerkingen: