STOOFSCHOTEL VAN LINZEN EN SPINAZIE
De landbouw levert de grootste bijdrage aan de economie van Syrië, en het belangrijkste product is tarwe. Het land is echter afhankelijk van hulp van andere Arabische staten om het gat te vullen dat is ontstaan door de enorme kosten die het land maakt om zijn dominante aanwezigheid in Libanon te handhaven.
Linzen nemen een centrale plaats in de Syrische keuken in. Serveer dit gerecht eens met wat pittige Nepalese achar erbij.
olie
1 ui, in dunne ringen gesneden
4 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel gemalen komijn
250 g rode linzen
water
500 g spinazie, fijngehakt
het sap van 1 citroen
zout
peper
Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui goudbruin - voeg vervolgens de knoflook en komijn toe.
Doe de linzen en voldoende water erbij, zodat de linzen er net onderstaan en breng alles aan de kook. Verwijder het schuim met een schuimspaan en laat de linzen 15 minuten doorkoken en bijna droog worden. Roer de spinazie door de linzen en blijf roeren tot er een gebonden massa ontstaat.
Kook de linzenpuree 3 tot 5 minuten, tot de spinazie zacht is, voeg het citroensap en eventueel wat extra water toe en breng het gerecht op smaak met wat zout en peper. Dien de gestoofde linzen op met pitabrood en yoghurt.
6 personen
land : Syrië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Verandering van spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten