vrijdag 29 januari 2010

Cannelloni gevuld met linzenpuree

CANNELLONI GEVULD MET LINZENPUREE

6 vellen volkoren cannelloni
250 g oranje linzen
5 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook uit de pers
1 ui
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn
1 groene peper, ontpit en fijngehakt
zeezout
zwarte peper
50 g broodkruimels
150 g cottage cheese
1½ dl zure room
50 g parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de cannelloni-vellen in ruim water ongeveer 10 tot 15 minuten al dente. Laat ze uitlekken. Week de linzen een ½ uur. Giet de olie in een pan en fruit daarin 2 tot 3 minuten de knoflook, ui, oregano, komijn en groene peper.
Voeg de linzen toe en laat ze even mee fruiten. Doe 8½ dl water in de pan en laat dit 20 minuten sudderen. Af laten koelen en vervolgens pureren. Voeg wat broodkruimels en cottage cheese toe als de puree niet dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper. Leg ongeveer 2 eetlepels van het mengsel op elk cannellonivel, rol het op en sluit de einden. Leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal en giet de zure room erover. Strooi de parmezaanse kaas over de cannelloni en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.

4 personen

land : Tunesië
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer

Geen opmerkingen: