vrijdag 29 januari 2010

Tsebhi birsen (Ethiopië en Eritrea)

TSEBHI BIRSEN (LINZENSCHOTEL)

250 g rode linzen
1 eetlepel olie
1 grote ui, fijngehakt
2 eetlepels chilipasta (berbere)
200 g tomaten, kleingesneden
2 theelepels tomatenpuree
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen zwarte kardemom
3 tenen knoflook, fijngehakt
zout
peper

Was de linzen tot het spoelwater schoon is. Doe ze in een pan, overgiet ze met water en kook ze zachtjes gaar. verhit de olie in een andere pan en bak de uitjes tot ze zacht zijn. Voeg de berbere toe en bak dit 5 minuten. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en laat dit even sudderen. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve linzen, zout en peper. Laat dit 15 minuten sudderen. Voeg nu de linzen toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het gerecht 30 minuten sudderen. (U kunt ook de ongekookte linzen plus voldoende water aan het tomatenmengsel toevoegen: laat dit afgedekt koken tot de linzen gaar zijn.) Serveer hierbij injera.

4 personen

land : Ethiopië en Eritrea
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: