vrijdag 29 januari 2010

Linzensalade (Arabië)

LINZENSALADE

250 g gedroogde bruine of groene linzen, een nacht voorgeweekt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel gemalen koriander
4 lenteuitjes, in dunne ringetjes gesneden
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
sap van 1 of 2 citroenen
2 eetlepels olijfolie
een handje verse peterselie, fijngesneden

Zet de linzen op met schoon water in een grote pan, en breng ze aan de kook. Laat de linzen in 30 tot 50 minuten gaar worden, afhankelijk van hun ouderdom en grootte. Giet het kookwater af. Roer de knoflook, koriander, lenteuitjes, zout, peper, citroensap, olie en peterselie door de nog warme linzen. Warm of koud serveren.

4 personen

gebied : Arabië
gerechtsoort : salade

bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: