LINZENSALADE
250 g gedroogde bruine of groene linzen, een nacht voorgeweekt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel gemalen koriander
4 lenteuitjes, in dunne ringetjes gesneden
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
sap van 1 of 2 citroenen
2 eetlepels olijfolie
een handje verse peterselie, fijngesneden
Zet de linzen op met schoon water in een grote pan, en breng ze aan de kook. Laat de linzen in 30 tot 50 minuten gaar worden, afhankelijk van hun ouderdom en grootte. Giet het kookwater af. Roer de knoflook, koriander, lenteuitjes, zout, peper, citroensap, olie en peterselie door de nog warme linzen. Warm of koud serveren.
4 personen
gebied : Arabië
gerechtsoort : salade
bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell
vrijdag 29 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten