LINZENSALADE
Omdat Ethiopië voornamelijk in het nieuws komt door voedseltekorten en grensoorlogen, is het soms moeilijk je voor te stellen dat dit land een van de rijkste culinaire tradities heeft. De meeste Ethiopiërs zijn Koptische christenen, die op vastendagen een vleesloos dieet volgen - vlees is trouwens toch erg duur (er wordt rundvlees uitgevoerd naar Europa). Daarom zijn de wats (stoofgerechten) van linzen, gekruid met berberé-pasta zo populair. Dit is een versie ervan als salade.
150 g rode linzen
1 eetlepel geraspte ui
½ theelepel chilipoeder
sap van 1 citroen
olie
peper
zout
Doe de linzen in een schaal en bedek ze met kokend water. Laat ze 10 minuten staan, giet ze dan af en laat ze uitlekken.
Doe de linzen over in een pan en giet er opnieuw kokend water over, zodat ze ruim onder staan. Dek de pan af, breng het water aan de kook en laat de linzen in 15 minuten gaar en zacht worden.
Vermeng, terwijl de linzen koken, de ui met het citroensap, het chilipoeder, de olie en wat peper en zout in een kom.
Giet de linzen af als ze gaar zijn, bedek ze met koud water om ze te laten afkoelen en giet ze opnieuw af. Doe ze over in de kom met de dressing en schep alles goed om.
Voor 2 - 3 personen.
voorbereiding : 10 minuten
bereiding : 15 minuten
land : Ethiopië
gerechtsoort : salade
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
vrijdag 29 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten