ALITCHA BIRSEN (LINZEN MET KNOFLOOK EN TOMATEN)
5 eetlepels olie
6 tenen knoflook, fijngehakt
250 g tomaten, ontveld en kleingesneden
200 g linzen, schoongespoeld
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
stukje gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 verse groene chilipepers, zaadjes verwijderd
2 eetlepels vers citroensap
1 liter kokendheet water
Verhit de olie in een zwarte pan en bak de knoflook tot hij lichtbruin kleurt. Voeg de tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Voeg de linzen toe en laat ze kort meesudderen. Voeg zout, peper, gember, chilipepers en citroensap toe. Voeg het kokendhete water toe. Schep alles om en laat de linzen afgedekt in 1 uur zachtjes gaarkoken. Serveer hierbij Injera, pita of ander brood.
4 personen
landen : Ethiopië en Eritrea
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai
vrijdag 29 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten