AZIFA (GROENE-LINZENSALADE)
Azifa is de Afrikaanse naam voor deze pikante, kleurrijke salade.
250 g groene linzen, een nacht geweekt
2 tomaten, ontveld en gehakt
1 rode ui, gesnipperd
1 groene chilipeper, ontzaad en gehakt
4 eetl. vers citroensap
5 eetl. olijfolie
½ theel. mosterd
zout
versgemalen zwarte peper
Doe de linzen in een pan, giet er water bij tot ze onderstaan en breng aan de kook. Laat 45 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. Giet ze af en stamp lichtjes tot een puree.
Schep er de tomaten, ui, chilipeper, het citroensap, de olijfolie, mosterd en wat zout en peper door. Koel de salade een paar uur en dien op als bijgerecht voor een vlees- of visschotel.
Voor 4 personen.
gebied : Afrika
gerechtsoort : salade
bron : De Afrikaanse keuken / Rosamund Grant
vrijdag 29 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten