vrijdag 29 januari 2010

Rode linzen (Zuid-Afrika)

RODE LINZEN

200 gram rode linzen
zout
1 grote tomaat (kleingesneden)
½ theelepel kurkuma
2 teentjes knoflook (in plakjes)
3 groene chilipepertjes
2 eetlepels olie
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel mosterdzaad
1 takje kerrieblad
middelgrote ui (in ringen)
2 takjes verse koriander

Was de linzen. Zet ze op met zoveel water dat ze onderstaan. Voeg zout naar smaak, kurkuma, tomaat en knoflook toe en kook de linzen gaar. Snijd de pepertjes in de lengte in vieren. Verhit de olie in een pan, voeg de komijn, mosterdzaad, kerrieblad, pepertjes en uiringen toe, en bak tot de uien goudbruin zijn. Voeg de linzen toe en laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes koken. Garneren met korianderblad en opdienen met een pickle.

4 personen

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld

Geen opmerkingen: