100 gr rode linzen
2 grote uien
1 dl olijfolie
3 eetlepels tomatenpuree
½ theelepel milde of scherpe paprikapoeder
1 teentje knoflook
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
¾ liter water
Laat de linzen 30 minuten in koud water weken; spoel ze onder stromend water af en laat ze uitlekken. Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het knoflookteentje en hak het heel fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer goed door. Voeg de helft van het water, de knoflook, het gemberpoeder, de peper en het zout toe, roer goed door en voeg dan de rest van het water toe. Roer opnieuw, dek de pan af en breng de massa aan de kook. Voeg, als het water kookt, de linzen toe, zet het vuur laag en laat 20 - 30 minuten koken tot de linzen zacht zijn. Serveer het gerecht warm.
Voor 8 personen.
land : Ethiopië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Arjan's home page
Geen opmerkingen:
Een reactie posten