vrijdag 29 januari 2010

Tomaten-linzensoep met peterselieroom

TOMATEN-LINZENSOEP MET PETERSELIEROOM

25 g boter of margarine
5 sjalotjes, fijngesneden
100 g winterwortel, fijngesneden
2 el grofgesneden peterselie
2 blikken tomaatblokjes (à 400 ml)
200 g rode linzen
7½ dl groentebouillon (tablet)
1 klein blikje tomatenpuree
3 el tomatenketchup
zout
peper
1½ dl garderoom
2 el zeer fijngesneden peterselie
8 sneetjes donker roggebrood

In soeppan boter verhitten en sjalotjes ± 4 min. bakken. Wortel en peterselie toevoegen en ± 3 min. meebakken. Tomaten, linzen en bouillon toevoegen. Soep afgedekt ± 25 min. zachtjes koken. Soep in keukenmachine pureren. Soep opnieuw verwarmen. Tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Room stijfkloppen. Peterselie erdoor scheppen. Soep serveren met eetlepel room. Brood erbij serveren.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair februari 1996

Geen opmerkingen: