TOMATEN-LINZENSOEP MET PETERSELIEROOM
25 g boter of margarine
5 sjalotjes, fijngesneden
100 g winterwortel, fijngesneden
2 el grofgesneden peterselie
2 blikken tomaatblokjes (à 400 ml)
200 g rode linzen
7½ dl groentebouillon (tablet)
1 klein blikje tomatenpuree
3 el tomatenketchup
zout
peper
1½ dl garderoom
2 el zeer fijngesneden peterselie
8 sneetjes donker roggebrood
In soeppan boter verhitten en sjalotjes ± 4 min. bakken. Wortel en peterselie toevoegen en ± 3 min. meebakken. Tomaten, linzen en bouillon toevoegen. Soep afgedekt ± 25 min. zachtjes koken. Soep in keukenmachine pureren. Soep opnieuw verwarmen. Tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Room stijfkloppen. Peterselie erdoor scheppen. Soep serveren met eetlepel room. Brood erbij serveren.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair februari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten