vrijdag 29 januari 2010

Koshary (Egypte)

KOSHARY (RIJST, MACARONI EN LINZEN MET TOMATEN)

Koshary is een vegetarische schotel. Rijst, noedels en linzen leveren voldoende eiwitten. Er wordt meestal salade en pickles bij geserveerd.

250 g bruine linzen
100 g macaroni
100 g langkorrelige rijst
zout
versgemalen zwarte peper

SAUS
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepels olie
400 g tomaten uit blik, in stukken gesneden
1 eetlepel wijnazijn
1 verse rode Spaanse peper, kleingesneden, of gedroogde Spaanse peper, verkruimeld
1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper

Doe de linzen in een pan en schenk er voldoende kokend water bij. Breng het water weer aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de linzen 30 tot 50 minuten koken, afhankelijk van hun grootte en ouderdom. Laat ze uitlekken. Intussen maakt u de saus. bak de uien met de knoflook 5 tot 10 minuten in de olie tot ze zacht zijn. Voeg tomaten, azijn en Spaanse peper toe, en laat ze 10 minuten pruttelen tot de saus indikt. Strooi er peterselie bij en voeg peper en zout naar smaak toe.
Terwijl de saus indikt, kookt u rijst en macaroni samen in een pan gedurende 12 minuten. Laat ze uitlekken.
Roer linzen, macaroni en rijst dooreen, voeg peper en zout toe en schep ze in een goed voorverwarmde dekschaal.
Schenk de tomatensaus over het linzenmengsel. Warm serveren.

4 personen

land : Egypte
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Het Midden-Oosten : De arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: