vrijdag 29 januari 2010

Sjorbat 'adas wa sabanich (Libanon)

SJORBAT ‘ADAS WA SABANICH (LIBANESE LINZENSOEP)

Een vlugge versie, die warm, lauw of koud kan worden gegeten.

300 gram verse spinazie (of 150 gram diepvries)
2 eetlepels fijngesneden koriander
1 grof gesneden pijpuitje
½ teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
½ literblikje gekookte bruine linzen
peper
zout
citroensap

Spinazie met koriander, uitje, knoflook zachtjes fruiten in de olie. De linzen met hun kookvocht aanvullen met water tot 6 deciliter. Aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

2 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor

Geen opmerkingen: