SJORBAT ‘ADAS WA SABANICH (LIBANESE LINZENSOEP)
Een vlugge versie, die warm, lauw of koud kan worden gegeten.
300 gram verse spinazie (of 150 gram diepvries)
2 eetlepels fijngesneden koriander
1 grof gesneden pijpuitje
½ teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
½ literblikje gekookte bruine linzen
peper
zout
citroensap
Spinazie met koriander, uitje, knoflook zachtjes fruiten in de olie. De linzen met hun kookvocht aanvullen met water tot 6 deciliter. Aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
2 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
vrijdag 29 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten