vrijdag 29 januari 2010

Spinazie met linzen (Sri Lanka)

SPINAZIE MET LINZEN

½ pond linzen
1 pond spinazie
2 uien
1 theelepel koenir (kurkuma)
2 theelepels garnalen
1 groene Spaanse peper
½ kopje koffiemelk
zout naar smaak

Week de linzen een half uur voor en was ze dan tot alle schuim verdwenen is. Kook de linzen samen met de andere ingrediënten, behalve de melk, in ongeveer 2 koppen water op een middelgrote vlam tot ze gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Als het nodig is tijdens het koken nog wat water toevoegen. Als de spinazie gaar is de melk en wat zout naar smaak toevoegen. Tenslotte het gerecht nog 5 à 10 minuten op een lage vlam laten sudderen.

4 personen

land : Sri Lanka
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Aartappel en kiribat : Ceylonees koken en eten / Eileen Candappa en Harry Haas

Geen opmerkingen: