LINZENCURRY MET TOFU, KORIANDER EN CASHEWNOTEN
1 pak tofu naturel (375 g, Biologisch), in kleine blokjes
4 eetlepels olie
50 ml lichte sojasaus
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
½ rode peper, in dunne reepjes
1 cm verse gemberwortel, geraspt
1 eetlepel milde Indiase kerriepasta (pot a 283 g)
1 bladen linzen (400 g)
1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
1 zakje verse koriander, (15 g) grofgesneden
75 g cashewnoten, grofgehakt
Tofu met keukenpapier droogdeppen. In wok of hapjespan 3 eetlepel olie verhitten en tofu in 10 minuten rondom bruinbakken. Tofu uit wok nemen, op keukenpapier laten uitlekken en in schaal overdoen. Sojasaus over tofu schenken. Ovengrill voorverwarmen. In hapjespan ui en knoflook in 1 eetlepel olie fruiten. Rode peper, gemberwortel en kerriepasta toevoegen en 5 minuten meebakken. Linzen toevoegen, met zout en peper op smaak brengen en al omscheppend 5 minuten verwarmen. Intussen naanbrood onder hete grill roosteren, halverwege keren. Linzencurry over vier borden verdelen. Tofu met sojasaus erop scheppen en gerecht met koriander en cashewnoten bestrooien. Naanbrood ernaast serveren.
4 personen
voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Allerhande oktober 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten