SHURIT ADS (LINZENSOEP MET KNOFLOOK)
400 g gepelde rode halve linzen of andere halve linzen
2 l kippenbouillon
3 uien
2 tomaten
4 tenen knoflook
2 eetl. boter
1 mesp. zwarte peper
1 ½ theel. zout
3 theel. gemalen komijn
Zoek de linzen uit en was ze. Breng de kippenbouillon in een grote pan aan de kook. Schil de uien. Snijd 2 uien in vieren en snijd de derde ui fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Pel de knoflook en hak hem grof. Doe de linzen met de kwarten ui, de tomaten en de knoflook bij de bouillon en laat ze op een laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar worden; leg het deksel op een kiertje.
Smelt ½ eetlepel boter in de koekenpan en schep de gesnipperde ui om tot hij goudbruin is. Druk de soep door de zeef, verhit hem nog eens en maak hem op smaak met peper, zout en komijn. Roer vlak voor het serveren de rest van de boter door de soep en strooi de gefruite ui erover.
In Egypte worden bij ‘shurit ads’ partjes citroen gegeven.
4 personen
land : Egypte
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christan Teubner
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten