zondag 31 januari 2021

Tamme eend met groene pepersaus

TAMME EEND MET GROENE PEPERSAUS

2 tamme eendenborsten à 300 gram
zout
2½ deciliter kippenbouillon
1 deciliter slagroom
2 eetlepels groene peperkorrels, uitgelekt


In vetlaag van eendenborst tot op vlees een ruitpatroon inkerven. Eend met zout bestrooien. Koekenpan verhitten en eend met vetkant naar beneden in droge pan leggen. 10 Minuten op vetkant bakken, keren en andere kant nog 5 minuten bakken. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Vrijgekomen vet uit pan schenken. Bouillon in pan schenken en op hoog vuur aanbaksels losroeren. Bouillon tot helft laten inkoken. Room en peperkorrels toevoegen en tot sausdikte laten inkoken. Met zout op smaak brengen. Vlees in schuine plakken snijden en serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree, broccoli en pepersaus.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair januari 1995

Geen opmerkingen: