GEGRATINEERDE VENKELSCHUITJES MET KABELJAUW
Kabeljauw voelt zich als een vis in het water in een (venkel)schuit.
1 grote venkelknol
2 bosuitjes
200 gram kabeljauwfilet
zout
peper
25 gram boter
½ pakje verse roomkaas met mierikswortel (Cantadou)
50 gram geraspte oude kaas
Breng in een pan ruim water aan de kook. Maak de venkel schoon en neem de vier buitenste bladen eraf. Leg deze in het kokende water en laat ze in 4 minuten beetgaar worden. Snijd intussen de rest van de venkel klein. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de kabeljauw in stukjes. Laat de venkelschuitjes in een vergiet uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Smelt de boter in een hapjespan en smoor de venkelstukjes 3 minuten. Schep de kabeljauw en de roomkaas met mierikswortel erdoor en warm het mengsel 2 minuten door tot de vis bijna gaar is. Schep de bosuitjes erdoor en voeg zout en peper toe. Zet de venkelschuitjes in een lage ovenschaal. Schep het vismengsel erin. Strooi de geraspte kaas erover. Laat de venkelschuitjes in de oven in 10 minuten door en door heet worden.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 7 / 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 25 januari 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten