KRUIDIGE RÖSTI
Een neutraal bijgerecht dat een maaltijd prima kan aanvullen.
4 aardappelen, vastkokend
25 gram boter
2 eetlepels olie
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
peper
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Maak de geraspte aardappel droog met keukenpapier. Verhit de helft van de boter en de olie in een kleine koekenpan. Schep de geraspte aardappel en 2 eetlepels peterselie erdoor. Strooi er zout en peper over. Schep de aardappel nogmaals om en vorm dan een platte koek. Druk deze stevig aan en bak de onderkant met een deksel op e pan in 5 minuten goudbruin. Keer de rösti op het deksel. Verhit de rest van de boter en de olie. Laat de rösti weer in de pan glijden en bak de andere kant goudbruin. Laat de rösti op een schaal glijden. Strooi er zout en peper over en garneer het met de rest van de peterselie.
2 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 25 januari 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten