zondag 31 januari 2021

Empanada de Carne (Spanje)

EMPANADA DE CARNE (SPAANSE GEHAKTVULLING)

2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
1 grote groene paprika, in stukjes
1 Spaanse peper, fijngesneden
250 gram rundergehakt
50 gram rozijnen, gewassen
2 hardgekookte eieren, in grove stukjes
70 gram olijven met piment, in stukjes
4 gepelde tomaten (uit blik), in stukjes
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel Mexicaanse strooikruiden (Casa Fiesta)


In koekenpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: paprika, Spaanse peper, gehakt en rozijnen. Gehakt in 7 minuten rul bakken. Toevoegen: hardgekookte eieren, olijven, tomaat, tomatenpuree en strooikruiden. Goed door elkaar scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair januari 1993

Geen opmerkingen: