EMPANADA DE CARNE (SPAANSE GEHAKTVULLING)
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
1 grote groene paprika, in stukjes
1 Spaanse peper, fijngesneden
250 gram rundergehakt
50 gram rozijnen, gewassen
2 hardgekookte eieren, in grove stukjes
70 gram olijven met piment, in stukjes
4 gepelde tomaten (uit blik), in stukjes
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel Mexicaanse strooikruiden (Casa Fiesta)
In koekenpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: paprika, Spaanse peper, gehakt en rozijnen. Gehakt in 7 minuten rul bakken. Toevoegen: hardgekookte eieren, olijven, tomaat, tomatenpuree en strooikruiden. Goed door elkaar scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair januari 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten