zondag 31 januari 2021

Hazelnootsouffleetje met gesmoorde paprika

HAZELNOOTSOUFFLEETJE MET GESMOORDE PAPRIKA

Chique souffleetjes met behulp van oud witbrood.

2 sneetjes oud witbrood
¾ deciliter melk
50 gram gepelde hazelnoten
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ei
1 rode paprika
1 eetlepel olijfolie


Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes. Week de kruimels 5 minuten in de melk. Maal de hazelnoten fijn. Rooster de gemalen hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Roer de hazelnoten en de peterselie door het broodmengsel. Breng dit op smaak met zout en peper. Splits het ei en roer de dooier door het hazelnootmengsel. Klop het eiwit stijf en schep dit luchtig door het hazelnootmengsel. Vet 2 soufflébakjes in en schep het mengsel erin. Bak de souffleetjes in de oven in 10 - 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en smoor de paprikareepjes in 5 minuten zachtjes gaar. Neem de souffleetjes uit de vormpjes en zet ze op twee bordjes. Schep de paprikareepjes er omheen.

2 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 25 januari 1995

Geen opmerkingen: