THAISE AARDAPPELCURRY MET RAITA
400 gram aardappelen, vastkokend
1 kleine courgette, ongeschild, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels olie
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel kerriepoeder
1 - 2 theelepels chilipoeder
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 - 2 eetlepels citroensap
1 deciliter groentebouillon
2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie
Aardappelen in blokjes snijden en in 15 minuten beetgaar koken. Courgette in kokend water met zout 1 minuut koken. Ui in olie 5 minuten bakken. Aardappel en courgette toevoegen en 5 minuten meebakken. Mosterd, kerrie en chilipoeder 1 minuut meebakken. Suiker, citroensap en bouillon toevoegen en alles goed doorwarmen. Voor serveren met koriander bestrooien. Serveren met raita: salade van blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat, dunne ringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn.
2 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair januari 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten