zaterdag 23 januari 2021

Sabanet (Pakistan)

SABANET

2 kopjes rijst, gewassen en uitgelekt
2 kopjes suiker
½ theelepel kurkuma (koenjit)
1 theelepel saffraan
125 gram boter
1 theelepel kaneel of een stuk kaneel van 1 x 10 centimeter
1 theelepel kardemom of 6 korrels fijngemaakt
2 laurierbladeren
15 amandelen, gezouten, even in heet water geweekt en gesnipperd
1 eetlepel rozijnen


De rijst met 8 kopjes water opzetten, koken tot ze half gaar is, en afgieten. In een sauspan suiker, koenjit en saffraan met een kopje water al roerend opwarmen tot de ingrediënten zijn opgelost. In een vuurvaste schaal boter smelten, kaneel, kardemom, laurier erdoor roeren en vervolgens de half gekookte rijst en de suikeroplossing toevoegen. De massa op zacht vuur doorkoken tot alle vocht is opgenomen. Tenslotte amandelen en rozijnen door de rijst roeren en de schaal nog eens 30 minuten in een matig warme oven zetten. Af en toe roeren. Voor het opdienen laurier en (stukken) kaneel verwijderen. Warm serveren.

6 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : nagerecht

bron : Rijstgerechten uit alle windstreken / Tomi Egami

Geen opmerkingen: