SABANET
2 kopjes rijst, gewassen en uitgelekt
2 kopjes suiker
½ theelepel kurkuma (koenjit)
1 theelepel saffraan
125 gram boter
1 theelepel kaneel of een stuk kaneel van 1 x 10 centimeter
1 theelepel kardemom of 6 korrels fijngemaakt
2 laurierbladeren
15 amandelen, gezouten, even in heet water geweekt en gesnipperd
1 eetlepel rozijnen
De rijst met 8 kopjes water opzetten, koken tot ze half gaar is, en afgieten. In een sauspan suiker, koenjit en saffraan met een kopje water al roerend opwarmen tot de ingrediënten zijn opgelost. In een vuurvaste schaal boter smelten, kaneel, kardemom, laurier erdoor roeren en vervolgens de half gekookte rijst en de suikeroplossing toevoegen. De massa op zacht vuur doorkoken tot alle vocht is opgenomen. Tenslotte amandelen en rozijnen door de rijst roeren en de schaal nog eens 30 minuten in een matig warme oven zetten. Af en toe roeren. Voor het opdienen laurier en (stukken) kaneel verwijderen. Warm serveren.
6 personen
gebied : Pakistan
gerechtsoort : nagerecht
bron : Rijstgerechten uit alle windstreken / Tomi Egami
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten