zaterdag 23 januari 2021

Anticucho (Peru)

ANTICUCHO (KEBABS UIT PERU)

Dit hapje, dat het nationale gerecht van Peru is, wordt op straat verkocht of thuis gegeten als voorgerecht. Vaak serveert men er verse, jonge zoete maïs met een chili-dipsaus bij. Hak voor de chili-dipsaus vijf tot zes gedroogde en van zaad ontdane rode chilipepers fijn en giet er 3 deciliter kokend water over. Laat ze 2 uur weken, goed uitlekken en pureer ze in de beker-mixer met 5 eetlepels olijfolie, 1 gehakte teen knoflook, wat zout en 2 tot 3 eetlepels hete bouillon of water.
Laat het vlees niet te gaar worden, anders wordt het al gauw droog en taai.

1 kalfshart, 1 uur in water geweekt, aderen en pezen verwijderd, en in blokjes gesneden
3 deciliter wijnazijn
3 deciliter water
1 ui, geraspt
1 teen knoflook, geplet
½ tot 1 theelepel cayennepeper of 2 tot 3 chilipepers, fijngehakt
1 laurierblad
3 allspicebessen, geplet
3 peperkorrels, geplet
zout
suiker
2 eetlepels olijfolie


Maak een marinade van de wijnazijn, het water, de ui, knoflook, cayennepeper of chilipepers, het laurierblad, de allspicebessen en peperkorrels, zout en wat suiker. Leg het vlees in de marinade - het moet helemaal onder staan - keer het een paar keer om en laat het een nacht staan.
Haal het vlees de volgende dag uit de marinade, rijg het aan korte vleespennen en bestrijk het met olijfolie. Rooster het vlees 6 minuten boven hete houtskool of onder een hete grill; draai tijdens het roosteren de pennen één keer om.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Kulinarische Weltreise door Grete Willinsky, in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: