zaterdag 23 januari 2021

Sperziebonensalade met amandelen en eieren (Noord-Afrika)

SPERZIEBONENSALADE MET AMANDELEN EN EIEREN

750 gram schoongemaakte sperziebonen
2 deciliter mayonaise
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels fijngehakte peterselie
3 in plakjes gesneden hardgekookte eieren
enkele zwarte olijven
50 gram amandelschaafsel


Kook de sperziebonen in weinig water met wat zout 10 minuten tot ze net gaar zijn. Laat de sperziebonen goed uitlekken en afkoelen. Vermeng de mayonaise in een kom met de gemalen komijn en de fijngehakte peterselie. Roer de uitgelekte en afgekoelde sperziebonen door de mayonaisesaus. Leg de salade op een vrij platte schaal en garneer hem met de plakjes ei en enkele zwarte olijven. Rooster het amandelschaafsel in een niet ingevette koekenpan lichtbruin en krokant. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de geroosterde amandelen.

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : salade

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: