MAKAGIGI (ZOET MAANZAADGEBAK)
Probeer beslist Poolse honing te bemachtigen; de bijen zijn daar bijzonder vlijtig en de honing is voortreffelijk van smaak. In haast al het Poolse gebak zit honing, ook de zoete Poolse drank ‘met’ is op basis van honing.
500 gram maanzaad
1/8 liter water
200 gram suiker
125 gram honing
150 gram noten
Rooster het verse, ongemalen maanzaad, onder voortdurend roeren licht in een pan. Pas op voor verbranden. Verhit in een andere pan het water met de suiker en de honing tot het kookpunt, doe het maanzaad erbij en kook dit al roerend 10 minuten. Maal de helft van de noten. Leeg aluminiumfolie op een bakblik en bestrooi dit met de gemalen noten. Druk hierop het maanzaad met natte handen vlak uit, verdeel de overige, geschaafde noten erover, rol het 1 centimeter dik uit en laat het koud en hard worden. Snijd het dan in vierkantjes van 3 bij 3 centimeter en presenteer die bij zwarte koffie.
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : gebak
bron : De internationale keuken / Christine Schönherr
zaterdag 23 januari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten