zaterdag 23 januari 2021

Garnalenbeignets (Suriname)

GARNALENBEIGNETS

In Suriname worden garnalen op verschillende wijze gegeten: gekookt, gebakken, in salade, als saté, enfin te veel om op te noemen. We bereiden ook verschillende groentes met gedroogde garnalen of maken er sambals van. Zelf vind ik garnalen erg lekker als borrelhapje.

300 gram garnalen (krabgarnalen)
1 ei
3 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
2 deciliter water
zout
olie
(eventueel wat fijngesneden prei en selderie)


Maak een dik beslag van het ei, de gezeefde bloem, bakpoeder, water en zout. Haal de garnalen bij kleine hoeveelheden door het beslag, laat overtollig beslag aflopen en bak ze in de olie goudbruin.

4 personen

gebied : Suriname
gerechtsoort : borrelhapje

bron : De Surinaamse keuken / Nel Tjon Tam Sin

Geen opmerkingen: