GARNALENBEIGNETS
In Suriname worden garnalen op verschillende wijze gegeten: gekookt, gebakken, in salade, als saté, enfin te veel om op te noemen. We bereiden ook verschillende groentes met gedroogde garnalen of maken er sambals van. Zelf vind ik garnalen erg lekker als borrelhapje.
300 gram garnalen (krabgarnalen)
1 ei
3 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
2 deciliter water
zout
olie
(eventueel wat fijngesneden prei en selderie)
Maak een dik beslag van het ei, de gezeefde bloem, bakpoeder, water en zout. Haal de garnalen bij kleine hoeveelheden door het beslag, laat overtollig beslag aflopen en bak ze in de olie goudbruin.
4 personen
gebied : Suriname
gerechtsoort : borrelhapje
bron : De Surinaamse keuken / Nel Tjon Tam Sin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten