zaterdag 23 januari 2021

Sauerkrautsalat (Duitsland)

SAUERKRAUTSALAT (ZUURKOOLSALADE)

500 gram wijnzuurkool
2 groene appels
4 augurken
1 ui
2 eetlepels dille
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
zout
peper
½ deciliter olie


Doe de wijnzuurkool in een slabak en maak het los met twee vorken. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Snipper e augurken; maak de ui schoon en snipper deze eveneens. Voeg appel, augurken, ui, dille, peterselie, suiker, citroensap, zout en peper aan de zuurkool toe en meng dit goed dooreen. Verhit de olie en giet deze over de salade (de olie moet sissen). Laat de salade afkoelen.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : salade

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: