SAUERKRAUTSALAT (ZUURKOOLSALADE)
500 gram wijnzuurkool
2 groene appels
4 augurken
1 ui
2 eetlepels dille
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
zout
peper
½ deciliter olie
Doe de wijnzuurkool in een slabak en maak het los met twee vorken. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Snipper e augurken; maak de ui schoon en snipper deze eveneens. Voeg appel, augurken, ui, dille, peterselie, suiker, citroensap, zout en peper aan de zuurkool toe en meng dit goed dooreen. Verhit de olie en giet deze over de salade (de olie moet sissen). Laat de salade afkoelen.
4 personen
gebied : Duitsland
gerechtsoort : salade
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
zaterdag 23 januari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten