vrijdag 4 januari 2019

Боранија (Macedonië)

БОРАНИЈА (SPERZIEBONEN)

400 gram sperziebonen
1 grote ui
3 teentjes knoflook
4 - 5 grote tomaten
5 takjes peterselie
olie om te bakken
water
zout
peper


Pel en snijd de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de uien en de knoflook tot ze er licht glazig uitzien. Voeg de schone sperziebonen toe, bak ze een poosje mee. Giet water in de pan totdat alles net onder water ligt en doe het deksel op de pan. Als de sperziebonen half gekookt zijn voeg er dan de in plakjes gesneden tomaten bij. Wanneer de sperziebonen zacht zijn, met een lichte bijt, kunt u de peterselieblaadjes toevoegen en zout en peper naar smaak.
Dit gerecht is heerlijk met aardappelpuree en versgebakken brood.

4 personen

gebied : Macedonië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Herinneringen aan de Macedonische keuken / Zaklina Temelkovska

Geen opmerkingen: