БОРАНИЈА (SPERZIEBONEN)
400 gram sperziebonen
1 grote ui
3 teentjes knoflook
4 - 5 grote tomaten
5 takjes peterselie
olie om te bakken
water
zout
peper
Pel en snijd de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de uien en de knoflook tot ze er licht glazig uitzien. Voeg de schone sperziebonen toe, bak ze een poosje mee. Giet water in de pan totdat alles net onder water ligt en doe het deksel op de pan. Als de sperziebonen half gekookt zijn voeg er dan de in plakjes gesneden tomaten bij. Wanneer de sperziebonen zacht zijn, met een lichte bijt, kunt u de peterselieblaadjes toevoegen en zout en peper naar smaak.
Dit gerecht is heerlijk met aardappelpuree en versgebakken brood.
4 personen
gebied : Macedonië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Herinneringen aan de Macedonische keuken / Zaklina Temelkovska
vrijdag 4 januari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten