ŠORBA OD POVRĆA (GROENTESOEP)
kool
ui
stukje rode peper
sperzieboontjes
wortel
pastinaak
(knol)selderij
courgette
aardappel
wat olie
½ literblikje tomaat
peper
zout
paprikapoeder
SAUS
2 uitgeknepen tenen knoflook
zout
1 eetlepel (gedroogd) muntblad
olie
azijn
Kleine hoeveelheden voorhanden zijnde groente als kool, ui, stukje rode peper, sperzieboontjes, wortel, pastinaak, (knol)selderij, courgette, aardappel, alles kleingesneden fruiten in wat olie; ½ literblikje tomaat toevoegen, peper, zout en paprikapoeder naar smaak plus zoveel water als u goeddunkt. Tot zover heel gewoon. Bijzonder is de saus: 2 uitgeknepen tenen knoflook met zout, en 1 eetlepel (gedroogd) muntblad mengen met olie en azijn naar smaak. Op het bord erdoor.
2 personen
gebied : Bosnië, Bosnië en Herzegovina
gerechtsoort : soep
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten