KISELE PAPRIKE PUNJENE PASULJEM (PAPRIKA MET BONENVULLING)
400 gram witte gedroogde bonen
zout
200 gram uien
300 gram olie
paprikapoeder
6 paprika’s
1 deciliter water
Laat de bonen een nacht in koud water weken. Zet ze de volgende dag in vers water op, breng ze aan de kook en laat ze gedurende 20 tot 25 minuten koken, tot ze bijtgaar zijn. Giet het kookwater af en voeg zout toe. Snipper de uien en bak ze even in 50 gram olie. Voeg de bonen en het paprikapoeder toe. Verwijder de zaadlijsten en de pitten uit de paprika’s en vul ze voor driekwart met het bonenmengsel. Voeg aan de rest van de bonen een beetje water toe en doe dit in een vuurvaste schaal. Zet de gevulde paprika’s er bovenop. Verhit het restje olie, doe er paprikapoeder bij en giet het over de gevulde paprika’s. Zet het geheel in een voorverwarmde matig hete oven en laat het in 20 tot 25 minuten bruin bakken.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
4 personen
gebied : Kosovo, Servië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten