vrijdag 4 januari 2019

Paprika Punjena Kupusom (Joegoslavië)

PAPRIKA PUNJENA KUPUSOM (PAPRIKA GEVULD MET ZUURKOOL)

15 puntpaprika’s
1 witte kool
zout (50 gram per liter water)
peper
4 knoflookteentjes


Als je gedroogde paprika’s gebruikt, moeten ze eerst in lauwwarm water worden geweekt. Maak verse paprika’s schoon en verwijder de stengel en de zaadjes. Snijd of rasp de kool fijn en breng hem op smaak met zout, peper en de uitgeperste knoflook. Laat de kool een half uur liggen en knijp dan het vrijgekomen vocht eruit. Vul de paprika’s met de witte kool en zet ze in een weckpot. Voeg zoveel water met zout toe dat ze goed onder staan. Na ongeveer 2 weken zijn de paprika’s klaar voor consumptie.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : inmaak

bron : Smaak van een land dat niet meer bestaat : Recepten uit voormalig Joegoslavië / Zrinka Oberman en Goran Todorović

Geen opmerkingen: