vrijdag 4 januari 2019

Gravče na tavče (Macedonië)

GRAVČE NA TAVČE (BONENSCHOTEL UIT DE OVEN)

½ deciliter zonnebloemolie
4 uien
2 teentjes knoflook
2 tomaten
2 gedroogde chilipepers
2 eetlepels paprikapoeder
400 gram gekookte witte bonen
400 gram gekookte bruine bonen
zout
peper
½ bosje peterselie


Snipper de uien en de knoflook en snijd de tomaten in stukken. Verhit de olie in een pan en bak ui en knoflook kort aan. Voeg de tomaten, chilipepers en het paprikapoeder toe en stoof alles kort op laag vuur.
Voeg de uitgelekte bonen toe en meng alles goed. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het bonenmengsel in een ovenschaal en laat het gerecht in de oven in een half uur bruin worden. Garneer met de gehakte peterselie.

4 personen

gebied : Macedonië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Smaak van een land dat niet meer bestaat : Recepten uit voormalig Joegoslavië / Zrinka Oberman en Goran Todorović

Geen opmerkingen: